JADŁOSPIS
od dnia 19.05.2025 r. do dnia 23.05.2025 r.
Alergeny zostały wyróżnione w jadłospisie
Lp. | Data | SZKOŁA PODSTAWOWA
PRZEDSZKOLE |
PRZEDSZKOLE – grupa popołudniowa |
171. | 19.05.2025 r.
poniedziałek |
Żurek z kiełbasą i jajkiem (seler, gorczyca, orzechy, mleko, gluten z pszenicy, jaja), chleb mieszany (gluten z pszenicy i żyta, sezam) | Frytki, kurczak z pieca (seler, gorczyca, orzechy, mleko, gluten z pszenicy), surówka z sałaty lodowej |
172. | 20.05.2025 r.
wtorek |
Kapuśniak (seler, gorczyca, orzechy, mleko, gluten z pszenicy), chleb mieszany (gluten z pszenicy i żyta, sezam) | Pierogi z truskawkami (mleko, gluten z pszenicy, jaja), woda z cytryną |
173. | 21.05.2025 r.
środa |
Ziemniaki, kotlet mielony (seler, gorczyca, orzechy, mleko, gluten z pszenicy, jaja), buraki czerwone, kompot | Krem z białych warzyw (seler, gorczyca, orzechy, mleko, gluten z pszenicy, jaja), chleb mieszany (gluten z pszenicy i żyta, sezam) |
174. | 22.05.2025 r.
czwartek |
Zupa pomidorowa z ryżem (seler, gorczyca, orzechy, mleko, gluten z pszenicy), chleb mieszany (gluten z pszenicy i żyta, sezam) | Makaron z sosem pieczarkowym (seler, gorczyca, orzechy, mleko, gluten z pszenicy), herbata owocowa |
175. | 23.05.2025 r.
piątek |
Ziemniaki, ryba (paluszki) (ryba, mięczaki i skorupiaki, seler, gorczyca, orzechy, mleko, gluten z pszenicy, jaja), surówka z kapusty kiszonej, woda z cytryną | Zupa koperkowa (seler, gorczyca, orzechy, mleko, gluten z pszenicy), chleb mieszany (gluten z pszenicy i żyta, sezam) |
Szczegółowy wykaz składników znajduje się u intendenta