JADŁOSPIS
od dnia 12.05.2025 r. do dnia 16.05.2025 r.
Alergeny zostały wyróżnione w jadłospisie
Lp. | Data | SZKOŁA PODSTAWOWA
PRZEDSZKOLE |
PRZEDSZKOLE – grupa popołudniowa |
166. | 12.05.2025 r.
poniedziałek |
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, gorczyca, orzechy, mleko, gluten z pszenicy, jaja) | Naleśniki z dżemem (mleko, gluten z pszenicy,jaja), herbata |
167. | 13.05.2025 r.
wtorek |
Zupa kalafiorowa (seler, gorczyca, orzechy, mleko, gluten z pszenicy), chleb mieszany (gluten z pszenicy i żyta, sezam) | Ziemniaki, sos z wieprzowiny (seler, gorczyca, orzechy, mleko, gluten z pszenicy), surówka z kapusty pekińskiej, woda z pomarańczą |
168. | 14.05.2025 r.
środa |
Ryż z sosem mięsno-warzywnym (seler, gorczyca, orzechy, mleko, gluten z pszenicy) | Zupa królewska (seler, gorczyca, orzechy, mleko, gluten z pszenicy, jaja), chleb mieszany (gluten z pszenicy i żyta, sezam) |
169. | 15.05.2025 r.
czwartek |
Zalewajka (seler, gorczyca, orzechy, mleko, gluten z pszenicy), chleb mieszany (gluten z pszenicy i żyta, sezam) | Ziemniaki, ryba (paluszki) (ryba, mięczaki i skorupiaki, seler, gorczyca, orzechy, mleko, gluten z pszenicy, jaja), mizeria (mleko), herbata owocowa |
170. | 16.05.2025 r.
piątek |
Makaron z białym serem(mleko, gluten z pszenicy, jaja), herbata | Botwinka (seler, gorczyca, orzechy, mleko, gluten z pszenicy), chleb mieszany (gluten z pszenicy i żyta, sezam) |
Szczegółowy wykaz składników znajduje się u intendenta